Ananta opleidingen

Cursus Mindfulness

Heb jij last van stress? Ken jij het gevoel dat je tijd te kort komt? Dwalen jouw gedachten regelmatig af of pieker je veel? Wil jij meer van het leven genieten?Mocht je een van deze vragen met 'Ja' beantwoorden dan is een Mindfulness cursus wellicht iets voor jou.

Mindfulness is een modern jasje voor eeuwenoude technieken die je helpen om in je lijf te komen, te ontstressen, beter te kunnen genieten en in het moment te leven. Het doel van deze cursus is dat je deze technieken in je dagelijks leven gaan integreren zodat je na de cursus er de vruchten van blijft plukken.

Ananta biedt nu een mindfulness cursus aan volgens de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) methode. Deze methode heeft een vast kader waarbij er een duidelijke opbouw is in de oefeningen en het ontwikkelen van lichamelijk, mentaal en emotioneel bewustzijn. Tijdens de avonden krijg je veel praktisch toepasbare oefeningen die variëren van bewustwordingsopdrachten, meditaties, visualisaties, ademhalingsoefeningen tot lichamelijke oefeningen en oefeningen waarbij de zintuigen geprikkeld worden.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur (de data vind je onderaan). Je haalt het meeste uit de cursus als je, de tijdens de bijeenkomsten behandelde opdrachten, thuis oefent. Om je daarbij te ondersteunen ontvang je een werkboek en audiobestanden met oefeningen.

BartDeze mindfulness cursus wordt gegeven door Bart Nijland. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 personen. De cursus kost €333,- per persoon voor de hele cursus, inclusief boek en geluidsbestanden.

De cursus vindt 2 keer per maand plaats op woensdag avonden van 19.30 tot 22 uur. De data in 2019 zijn 6 en 20 februari, 6 en 20 maart, 3 en 17 april, 8 en 22 mei.

Voor meer informatie of om je op te geven, kun je contact op nemen met Bhart: 06 465 362 70 of mail.

Training lichaamsbewustzijn ‘De Tempel van het Lichaam’

tempel van het lichaam 1In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet of vaak veel te laat op. Het lichaam is een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en geeft de hele dag signalen af, die als we deze negeren, tot psychische en lichamelijke klachten kunnen leiden. Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie.

Lees meer...

Workshop Medicijnwiel en Totemenergie

Medicijnwielen zijn helende en rituele cirkels die in allerlei culturen worden gebruikt. Meestal worden in het medicijnwiel natuurkrachten gekozen en benut, met als doel het herstellen van de harmonie. Dit kan voor persoonlijke doeleinden zijn, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in een bepaald probleem of om antwoord te krijgen op de vragen die je hebt. Voor de indiaan heeft het woord medicijn een heel andere betekenis dan die van de westerse wereld. Medicijn betekent voor hen een krachtige energie waar je onbeperkt gebruik van kunt maken en die in alles zit en te vinden is. Het betekent ook een hogere kennis en wijsheid. Dus het medicijnwiel kun je omschrijven als de cirkel van kennis die kracht geeft en alles omvattend is.

Lees meer...

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud

 

Activiteiten