Ananta opleidingen

Bart Nijland

Bart

'Wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien.' Deze quote van Mahatma Gandhi vind ik een geschenk aan de maatschappij waarin we momenteel leven. Het is hoopvol, het beroept je op je eigen verantwoordelijkheid en het geeft aan dat jij je leven kan vormgeven zoals jij dat diep van binnen wilt.

Om invulling te geven aan deze wijsheid wil ik mezelf blijven ontwikkelen, eerlijk zijn over mijn levenswandel en open staan voor de visie van anderen. Al deze zaken neem ik ook mee als docent lichaamsgerichte therapie.

 

Voordat ik docent geworden ben, heb ik behoorlijk veel andere bezigheden gehad. Na mijn middelbare school heb ik een studie toerisme gedaan. Ik heb jaren als reisbegeleider in binnen- en buitenland gewerkt. Dit heb ik afgewisseld met werk in verschillende horeca zaken. Het raakvlak tussen al deze bezigheden is dat ik me graag onder mensen begeef en ik erg geïnteresseerd ben in wat de ander beweegt in zijn of haar leven. Nadeel van het werk in horeca en toerisme is dat er weinig diepgang in het contact was.

Omdat ik op zoek was naar meer diepgang in mijn leven en in mijn werk, heb ik de HBO opleiding tot holistisch coach/therapeut bij Ananta gedaan. Aan het begin van de opleiding heeft mijn leven op z'n kop gestaan maar uiteindelijk ben ik steeds dichter gekomen bij wat ik graag wil; werken met mensen op zielniveau.

Dat doe ik door individueel en in groepen, mensen (met name mannen) te begeleiden in de vorm van ademcoaching en mindfulness trainingen. En tegenwoordig ben ik ook docent bij Ananta.

Een belangrijk instrument in mijn reis te worden wie ik graag wil zijn, is mijn lichaam. Doordat ik vanaf mijn kindertijd geleerd heb alles vanuit mijn hoofd te beredeneren, heb ik het contact met mijn lichaam verloren. Mijn zintuigen, mijn ademhaling en het fysiek voelen hebben me veel rust gebracht en me geholpen aanwezig te zijn op aarde. Dit wil ik graag doorgeven.

Verder heb ik ook nog hobby's. Ik sport graag; zwemmen, hardlopen en vooral wielrennen. Dit kan ik mooi combineren met het feit dat ik gelukkig wordt van in de natuur zijn. Als ik binnen ben, haal ik veel energie uit mediteren, ademhalen, yoga en lezen. En uit het fijne samen zijn met m'n broeders, zusters en vrienden. Een andere grote hobby van me is tijd doorbrengen met mijn vriendin Oona, waarmee ik samenwoon in Amersfoort.

Logica.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud