Ananta opleidingen

Inge Septer

Na mijn studie sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) heb ik jarenlang gewerkt binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Eerst enkele jaren als groepswerker en ambulant begeleider, daarna als trajectbegeleider binnen de gezinsbegeleiding. Om mijn kennis op peil te houden volgde ik verscheidende cursussen en ging de breedte in door me ook te scholen op managementgebied. Ik bleef echter een eenzijdigheid voelen en was continu op zoek, zonder precies helder te hebben wat ik eigenlijk trachtte te vinden.

In 2006 kwam ik in aanraking met Ananta Opleidingen. Ik was tweemaal proefcliënt geweest voor de overgangsexamens en de diepgang die ik daarbij had ervaren had me nieuwsgierig gemaakt. Met veel plezier heb ik de opleiding doorlopen en in 2010 afgesloten met een mooi examenproject.

De werkwijze van Ananta heeft me vanaf het begin aangesproken. Wat er wordt uitgedragen wordt ook geleefd, zelfreflectie is de rode draad. Nieuwe ontwikkelingen worden direct doorgevoerd binnen het lesaanbod, afgestemd op de ontwikkelingsfase van de lesgroep en de tijdgeest van dit moment. Tevens wordt er afgestemd op de persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en groei van ieder individu.

Door deze vorm van lesgeven werd ik uitgedaagd opgedane (boeken)kennis in de ervaring te toetsen en zo te ontdekken of het ook echt mijn waarheid is. Ik werd geprikkeld om nieuwe kwaliteiten in mezelf te ontdekken en heb oude kennis weer in mezelf mogen integreren. Binnen mijn huidige werk als coach en re-integratiebegeleider combineer ik mijn opgedane ervaringen uit de reguliere hulpverlening met de ervaringen vanuit Ananta. Dit maakt dat ik in plaats van een eenzijdigheid nu een volledigheid in het werk ervaar.

Binnen de vakgebieden van Ananta heb ik altijd een grote affiniteit gevoeld met het vakgebied reflectie. Daarbij geniet ik van het werken met groepen. Naast het groepswerk binnen de (jeugd)hulpverlening heb ik veel campingwerk gedaan, pony- en zeilkampen begeleid en natuurworkshops gegeven aan groep 8 van de basisschool. Een voor mij logische vervolgstap was dan ook om aansluitend op de 4-jarige opleiding de 2-jarige trainers- docentenopleiding te volgen bij Ananta en me verder te verdiepen in het vakgebied reflectie. Na deze twee jaar ben ik intern verder opgeleid en dat heeft me gebracht tot de docent die ik nu ben.

In mijn reis naar verdere ontwikkeling volg ik verscheidene verdiepende, op ervaring gerichte, cursussen en workshops en voel ik me nauw verbonden met de zweethutceremonie. Dit is een oeroude ceremonie van reiniging en loslaten, van groei en wedergeboorte. Daarnaast heb ik een grote liefde voor de magie van de natuur en het meesterschap van de dieren.

Ik hoop je binnenkort bij Ananta te ontmoeten.

Life - Osho.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud