Ananta opleidingen

Mark Hoek

Mijn naam is Mark Hoek (1959) en ik geef het vak Chakra psychologie bij Ananta.

Van jongs af ben ik bezig met de bedoeling/betekenis van het bestaan. Vanuit die zoektocht ben ik met diverse spirituele richtingen bezig geweest, altijd op zoek naar wat het beste paste bij mij en mijn waarheid. De richtingen die mij het meest hebben gevormd zijn Sannyasins van Osho, Advaita Vedanta bij Alexander Smit en de Avatar trainingen van Harry Palmer. Daarnaast was ik werkzaam als administrateur en ICT-er, maar daar lag niet mijn passie.

Tot ik in 1995 in contact kwam met het sjamanisme voelde dat als een thuiskomen. Mijn opleiding hierin, heb ik ontvangen van Black Bear en Christopher Beaver. Hun unieke manier van lesgeven; confronterend, humorvol en altijd op een liefdevolle wijze, zijn een leidraad voor mijn leven geworden. Van hun heb ik geleerd dat alles energie is en dat ook je schaduwkanten energie is, die je om kunt zetten naar kracht. Dat maakte het voor mij mogelijk om mijn eigen schaduwkanten onder ogen te gaan zien en daar ook wat mee te doen. Ik ben nog steeds bezig me daar verder in te verdiepen.

Vanaf 2004 ben ik intensief bezig met de Susquehannock benadering, die juist uitgaan van wat al je sterkste kant is. Deze benadering waarin de liefde van het bestaan en de spirits mij diep hebben geraakt, hebben me ook een diep vertrouwen in het leven gegeven. Ik was daar zo enthousiast over dat ik daar ook mijn werk van heb gemaakt en sindsdien geef ik workshops, les en individuele sessies.

Het werken bij Ananta is me heel dierbaar, want het vier jaar lang volgen en begeleiden van mensen die door een intensief groeiproces gaan is heel dankbaar werk. Met vallen en opstaan zie je hoe de studenten in hun kracht komen te staan en helder krijgen wat de bedoeling is van hun leven.

Logica.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud