Ananta opleidingen

Marian Salari

Na mijn middelbare school ben ik eerst een aantal jaren bij diverse specialisten en een huisarts in de reguliere gezondheidszorg gaan werken. Ik heb in die jaren veel geleerd over, hoe er vanuit onze zorg gekeken wordt naar de mens, nl. als deel: een oor, een orgaan, gebit etc. in plaats van naar het geheel. Deze eenzijdige benadering zette me steeds meer aan het denken en heeft er toe geresulteerd dat ik uiteindelijk het roer omgegooid heb in mijn leven. Ik voelde dat ik de stap mocht maken van “ziekenzorg” naar werkelijke “gezondheidszorg”. Ik ging me vervolgens verdiepen in natuurvoeding en gezondheid en ben een periode franchisenemer geweest van één van de eerste natuurvoedingswinkels in Nederland.

Hier werd de basis gelegd voor mijn verdere weg op het pad naar een andere gezondheidszorg. Veel mensen heb ik zien veranderen door gezonde voeding en een gezonde leefstijl, zoals o.a. yoga en meditatie. Vervolgens ben ik sociologie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Een andere passie in mijn leven is namelijk mijn interesse in de mens en samenleving, die door mijn studie alleen maar verder werd aangewakkerd. Ik maakte na mijn studie opnieuw de keuze om in de gezondheidszorg te gaan werken, maar nu als onderzoeker/adviseur en coach en vanuit een andere visie. Zo kreeg ik de mogelijkheid om het belang van de holistische geneeswijze verder uit te dragen.

Toch bevredigde dit werk mij op de langere tijd duur ook niet helemaal en daardoor raakte behoorlijk burn-out. Hoewel ik daar nog midden in zat, werd ik uitgenodigd door Peter en Isabella om als één van de eerste studenten de opleiding tot holistisch therapeut/coach bij Ananta te volgen. Met als slogan; je kunt nog jaren afhankelijk zijn van een therapeut, of je kunt je eigen therapeut worden. Dat heeft mijn leven volledig veranderd. Deze opleiding kwam op het juiste moment, ik hoefde alleen maar de uitnodiging aan te nemen. Tegelijkertijd ben ik in die periode ook gestart met de opleiding tot Dru yoga docent omdat ik had ervaren hoe weldadig dat was voor mijn lichaam. Met behulp van de Dru yoga was ik in staat de blokkades in mijn lichaam als gevolg van de burn-out op een eenvoudige manier op te heffen, waardoor snel veranderingen zichtbaar werden.

Beide opleidingen hebben me geholpen om weer te worden wie ik bedoelt was te zijn en hebben me geleerd mijn eigen kwaliteiten te (her)ontdekken. Ik ben twee jaar na mijn start bij Ananta zelfstandig ondernemer geworden en kon toen direct mijn kwaliteiten als coach/therapeut neerzetten, evenals Dru Yogalessen.

Nu ruim 8 jaar na het behalen van mijn diploma’s geef ik als docent al weer een aantal jaar les in zowel Lichaamsbewustzijn als de Medische Basiskennis bij Ananta en dat doe ik met heel veel plezier. Ook nu weer komt het stuk gezondheidszorg terug als rode draad in mijn leven. Het werken met de studenten ervaar ik als een feest, want we leren veel van elkaar en kijken regelmatig in elkaars spiegel; wat ik als een cadeau ervaar.. Dit geldt ook voor het werken met mijn collega docenten. We leren veel van elkaar, bij Ananta zullen de lessen nooit statisch worden. We ontwikkelen ons en de opleiding blijft daardoor dynamisch en uitdagend

Voel je welkom!

Zelfkennis.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud