Ananta opleidingen

Isabella Sophia

Ik ben mijn carrière begonnen in de reguliere gezondheidszorg en ik heb in deze periode steeds meer ervaren dat de mens daar niet als geheel benaderd wordt, en dat het alleen bestrijden van de symptomen, niet bij mijn manier van werken en denken past. Ik heb daarom verdere verdieping gezocht in andere vormen van geneeswijzen. Ik heb verschillende studies gevolgd; onder andere een 4-jarige HBO opleiding tot holistisch coach en therapeut en in de Archetypische- en Chakra psychologie.

Mijn wortels liggen echter in het sjamanisme en ik ben door verschillende sjamanen opgeleid, onder andere in de Siberische en Peruaanse tradities. Voor mij betekent sjamaan zijn; een gids zijn op het pad dat leid naar de eigen essentie. Door het pad zelf te bewandelen en me daar steeds verder in te verdiepen en bekwamen, kan ik anderen uitnodigen om de weg naar de eigen essentie terug te vinden.

Lees meer...

Marian Salari

Na mijn middelbare school ben ik eerst een aantal jaren bij diverse specialisten en een huisarts in de reguliere gezondheidszorg gaan werken. Ik heb in die jaren veel geleerd over, hoe er vanuit onze zorg gekeken wordt naar de mens, nl. als deel: een oor, een orgaan, gebit etc. in plaats van naar het geheel. Deze eenzijdige benadering zette me steeds meer aan het denken en heeft er toe geresulteerd dat ik uiteindelijk het roer omgegooid heb in mijn leven. Ik voelde dat ik de stap mocht maken van “ziekenzorg” naar werkelijke “gezondheidszorg”. Ik ging me vervolgens verdiepen in natuurvoeding en gezondheid en ben een periode franchisenemer geweest van één van de eerste natuurvoedingswinkels in Nederland.

Lees meer...

Inge Septer

Na mijn studie sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) heb ik jarenlang gewerkt binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Eerst enkele jaren als groepswerker en ambulant begeleider, daarna als trajectbegeleider binnen de gezinsbegeleiding. Om mijn kennis op peil te houden volgde ik verscheidende cursussen en ging de breedte in door me ook te scholen op managementgebied. Ik bleef echter een eenzijdigheid voelen en was continu op zoek, zonder precies helder te hebben wat ik eigenlijk trachtte te vinden.

Lees meer...

Willeke Ozira

Willeke

Mijn naam is Willeke Ozira Huijsmans (1969) en ik woon samen met partner Marcel, dochters Puck en Cato en poezen Spetter en Pip in Rotterdam-Hillegersberg.

Opleiding en ervaring
Na diverse opleidingen,  studies en ambachten en een ontslag uit het bedrijfsleven in 2003, besloot ik dat het tijd werd dat ik ging doen waarvoor ik in de wieg gelegd ben. Manager in het bedrijfsleven droeg niet langer mijn passie. Ook al had ik toen geen flauw benul wat dan wel… Ik startte mijn ontdekkingsreis naar iets dat werkelijk paste en waarmee ik mijn kwaliteiten en talenten tot uiting kon brengen.

Lees meer...

Bart Nijland

Bart

'Wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien.' Deze quote van Mahatma Gandhi vind ik een geschenk aan de maatschappij waarin we momenteel leven. Het is hoopvol, het beroept je op je eigen verantwoordelijkheid en het geeft aan dat jij je leven kan vormgeven zoals jij dat diep van binnen wilt.

Om invulling te geven aan deze wijsheid wil ik mezelf blijven ontwikkelen, eerlijk zijn over mijn levenswandel en open staan voor de visie van anderen. Al deze zaken neem ik ook mee als docent lichaamsgerichte therapie.

Lees meer...

Rosalinda Brouwer

 Rosalinda1

Mijn naam is Rosalinda (1975) en ik geef het vak Archetypische Psychologie. Als beelddenker ben ik dol op de symboliek van beelden. De uitspraak: 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden vind ik dan ook prachtig. De mystiek en magie van het leven heeft me al vanaf jonge leeftijd gefascineerd: waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren en wat betekent dat voor mij? Vanuit een streng christelijke opvoeding was het antwoord op mijn vragen voor mij vaak niet bevredigend: “omdat het zo hoort" of “zo staat het in de bijbel" en op deze wijze ben ik mezelf gaan inhouden en aanpassen.

Lees meer...

wat je vindt.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud