Ananta opleidingen

De Rebel - Een zoektocht naar mannelijke identiteit

De RebelDe machtige figuur op deze kaart is duidelijk meester over zijn eigen lot. Op zijn schouder staat het embleem van de zon en de toorts die hij in zijn rechterhand houdt symboliseert het licht van zijn eigen, verkregen waarheid. Of hij nu rijk is of arm, de rebel is eigenlijk een keizer, want hij heeft de ketens van de repressieve conditionering en het maatschappelijke oordeel verbroken. Zijn hele levenswijze is rebels, niet omdat hij tegen iets of iemand vecht, maar omdat hij zijn eigen ware aard heeft ontdekt en vastbesloten is daarnaar te leven. De rebel daagt ons uit de moed te hebben om verantwoording te nemen voor wie we zijn en naar onze eigen waarheid te leven.

In deze tijd zien we dat veel mannen verward zijn over hun identiteit als man.

De veranderende rolpatronen tussen mannen en vrouwen hebben de man in onzekerheid gebracht over zijn eigen rol. Vrouwen hebben de afgelopen decennia gestreden voor hun rechten en eisten hun terechte plaats en waardigheid weer op in de door mannen gedomineerde wereld. Maar naast veel goeds heeft het feminisme een hoop schade aangericht aan de mannelijke ziel. In oude culturen werd de overgang van jongen naar man vaak op rituele wijze georganiseerd. Middels initiatie rituelen werd de zoon, die in de pubertijd kwam, weggehaald bij de moeder, het bos ingestuurd met enkele opdrachten en vervolgens opgenomen in de cirkel van de mannen van de stam.

Hoe ga ik om met macht en onmacht? Wat is mijn rol in de wereld? Hoe benaderen we een vrouw op een goede manier, zonder angst niet goed genoeg te zijn? Hoe kan ik me weer verbinden met mijn gevoel zonder mijn mannelijkheid te verliezen? Hoe verbind ik seksualiteit met liefde? Hoe kunnen we fouten onder ogen zien zonder onze eigenwaarde te verliezen? Allemaal vragen die een man op zijn levenspad tegenkomt en waar hij een antwoord op zal mogen vinden om zijn eigen identiteit te vinden.

In september 2019 start er weer een nieuwe mannengroep en deze vind 1 dag in de maand plaats. Kosten € 111 per dag. Trainers Isabella Sophia, Bart Nijland en Mark Hoek. Interesse? Mail  of bel met 035-7512030

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud

 

Activiteiten

Er zijn geen komende evenementen