Ananta opleidingen

Training lichaamsbewustzijn ‘De Tempel van het Lichaam’

tempel van het lichaam

In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet of vaak veel te laat op. Het lichaam is een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en geeft de hele dag signalen af, die als we deze negeren, tot psychische en lichamelijke klachten kunnen leiden. Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie. Het lichaam is zo niet alleen een wegwijzer naar verborgen zaken die geheeld mogen worden, maar ook een Bron van kennis en wijsheid.

Als we weer leren luisteren naar de stem van ons lichaam dan komen we in contact met de wonderbaarlijke intelligentie van ons lichaam, naast het grote zelf herstellend vermogen van ons lijf en onze dieperliggende gevoelens en verlangens. Door je meer bewust te worden van je lichaam en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, wordt in balans blijven, grenzen stellen of keuzes maken een stuk eenvoudiger. Een goed zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn gaan meestal samen.

Je kunt veel effectiever omgaan met stressvolle situaties omdat  je je meer bewust wordt van je eigen grenzen. Je leert jezelf steeds beter kennen en krijgt zo meer zelfinzicht waardoor je veel bewuster richting kunt geven aan je leven. Daarnaast is het zo, dat hoe meer lichaamsbewustzijn je ontwikkelt hoe beter de communicatie wordt met jezelf en in interactie met je omgeving, want het grootste gedeelte van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal.

Deze leergang is vorm gegeven naar het model van de mysteriescholen in het oude Egypte. Deze scholen waren verbonden met de tempels en iedere school had zijn eigen thematiek. Studenten kregen op de mysterieschool kennis aangereikt maar werden vooral uitgedaagd deze kennis te integreren en toe te passen in hun dagelijks leven. Ananta is verbonden met de Tempel van Luxor, bekend als de Tempel van het Lichaam.

Binnen deze leergang wordt er gewerkt met kennis uit de TCM (Traditional Chinese Meridiaan leer), het Chakrasysteem, Tantra, Tao en Sjamanisme. De 12 hoofdmeridianen worden behandeld en tijdens de lesdagen leer je om met deze meridianen te werken en wordt je je bewust van de vele diepten en lagen die er in je lichaam aanwezig zijn en hoe je die op eenvoudige wijze kunt helen en bewust worden. De volgende leergang start in september 2019 neem voor de actuele data even contact met me op Plaats: Ananta Opleidingen Koningsweg 29 in Soest Tijden: 9:30 tot 17:00 uur Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 10 Kosten € 111 per dag Interesse? Bel of mail naar Isabella Sophia; 035-7512030 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kostbaar.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud