Ananta opleidingen

Workshop Medicijnwiel en Totemenergie

Medicijnwielen zijn helende en rituele cirkels die in allerlei culturen worden gebruikt. Meestal worden in het medicijnwiel natuurkrachten gekozen en benut, met als doel het herstellen van de harmonie. Dit kan voor persoonlijke doeleinden zijn, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in een bepaald probleem of om antwoord te krijgen op de vragen die je hebt. Voor de indiaan heeft het woord medicijn een heel andere betekenis dan die van de westerse wereld. Medicijn betekent voor hen een krachtige energie waar je onbeperkt gebruik van kunt maken en die in alles zit en te vinden is. Het betekent ook een hogere kennis en wijsheid. Dus het medicijnwiel kun je omschrijven als de cirkel van kennis die kracht geeft en alles omvattend is.

 

We zijn hier om te leren "in evenwicht met de Aarde te zijn, verbonden met alle andere wezens". Het Medicijnwiel kan ons daarbij helpen. De vier windrichtingen in het wiel hebben elk hun eigen kwaliteiten, hun eigen kracht en invloed. Van belang is om te leren in beweging te blijven op het wiel van ons leven.

Daarnaast zijn er echter medicijnwielen en bijpassende rituelen die het herstellen van de harmonie binnen de samenleving teweegbrengen of die de harmonie tussen mens en goden en tussen mens en natuur herstellen. In het medicijnwiel gaan we niet uit van tegenstellingen, maar van aanvullingen. Toch zul je in het begin als je gaat werken met het medicijnwiel wel degelijk tegenstellingen tegenkomen. Als er een element in de cirkel zwak of ziek is, beïnvloedt dat de kwaliteit van de hele cirkel. Door te werken met het medicijnwiel ben je in staat om de harmonie binnen jezelf, binnen de groep en met de geestenwereld te herstellen.

Totemdieren of Krachtdieren stammen uit de traditie van de indianen. De dieren hebben eigenschappen waar je bepaalde boodschappen in kunt ontdekken, ook kun je er bepaalde krachten aan ontlenen. Totemdieren kunnen een gids voor je zijn en je beschermen, maar ze kunnen je ook helpen om je levenslessen te leren. Zij zijn altijd je gids op het medicijn wiel of als je reist in de niet fysieke werkelijkheid. Door je te verdiepen in je persoonlijke Totemdieren kun je ontdekken wat voor soort ondersteuning zij jou te bieden hebben en hoe zij je kunnen helpen in jouw eigen leven. Het is belangrijk om te beseffen dat elk dier je iets unieks heeft te bieden. Je kunt in je leven met meerdere totemdieren te maken krijgen. Hoewel meestal maar één totem zich het sterkst in ons leven manifesteert (Levens Totem), spelen andere totems ook een rol. We kunnen bijvoorbeeld ook een totem hebben voor één bepaalde dag (Boodschap Totem), of een totem kan ons bijstaan gedurende een moeilijke periode in ons leven (Reis Totem).

Deze workshop is een ontdekkingsreis in de wereld van het sjamanisme en staat in het teken van het leren werken in een medicijnwiel en met totemenergie, als ondersteuning voor je eigen reis naar persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Kosten voor deze workshop: € 111

Tijden; van 10:00 tot 17:00 uur

Minimaal aantal deelnemers: 6 maximaal 10

Geplande datum; 23 november 2018

Locatie; Koningsweg 29 3762 EA Soest

Begeleiding: Isabella Sophia

Wil je hierbij zijn geef je dan op via de mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of bel even met 035-7512030

 

Als het je raakt.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud