Ananta opleidingen

Mysterieschool

Tot voor kort waren mysteriescholen geheime instituten, die de oude kennis en wijsheid van het leven bewaakte en enkel hun kennis doorgaven aan hen die daar voor geroepen werden. Veel van deze oude kennis komt van oorsprong uit het sjamanisme en was verbonden met de natuurvolkeren die een diep weten hadden van het mysterie van het leven, gebaseerd op de ervaring van het leven zelf.

Lees meer...

De weg van Horus: opleiding tot Magiër

Is een moderne opleiding met oude kennis voor mannen.

Moderne magiërs en esoterici, hebben een theorie dat de oude Egyptische magie een primaire bron is van de westerse magische praktijk en gedachtengoed. In de literatuur van het oude Egypte, van de Piramideteksten tot en met het Doden Boek, is er een overvloedig bewijs dat de oude Egyptenaren dachten dat de mensen Goden zouden kunnen worden. Godheden werden gezien als bezitters van heku=magie, een aspect van de oorspronkelijke creatieve kracht die de kosmos gevormd heeft. Zo werd magie beschouwd als een intrinsiek onderdeel van de werkelijkheid en het Goddelijke zijn.

Lees meer...

Het pad van Isis

Isis 2Is een moderne opleiding met oude kennis voor vrouwen.

Bewustzijn is Licht en dit Licht dragen wij met ons mee in onze innerlijke kern.

Elke droom start met een gedachte, dit staat symbool voor het zaad, de mannelijke energie en vandaaruit ontstaat manifestatie vanuit je bewustzijn (licht) dat symbool staat voor de vrouwelijke energie.

Onze levensenergie ligt opgerold als een slang in je onderste chakra en die naarmate je inzicht groeit steeds verder ontwaakt. De mate waarin je bewust bent, verbonden met de kracht van je intenties, bepalen hoe effectief je deze energie in je leven kunt inzetten om je leven te manifesteren zoals je dat wilt. We noemen dit ook wel alchemie, het omzetten van de ene energie in de andere.

In het werken met de Goddelijke mannelijke en vrouwelijke energie, leer je om deze scheppingsenergie om te zetten naar creatie en manifestatie en om jezelf te vernieuwen en te verjongen. Je wordt als het ware je eigen Bron en kunt zo loskomen van de behoefte aan bevestiging vanuit de buitenwereld en van de angst voor om niet goed genoeg te zijn. Dit maakt je vrij!

Lees meer...

Activiteiten