Ananta opleidingen

Mysterieschool

Tot voor kort waren mysteriescholen geheime instituten, die de oude kennis en wijsheid van het leven bewaakte en enkel hun kennis doorgaven aan hen die daar voor geroepen werden. Veel van deze oude kennis komt van oorsprong uit het sjamanisme en was verbonden met de natuurvolkeren die een diep weten hadden van het mysterie van het leven, gebaseerd op de ervaring van het leven zelf.

Lees meer...

De weg van Horus: opleiding tot Magiër

Een zoektocht naar mannelijke identiteit 

The Rebel by Osho

De machtige figuur op deze kaart is duidelijk meester over zijn eigen lot. Op zijn schouder staat het embleem van de zon en de toorts die hij in zijn rechterhand houdt symboliseert het licht van zijn eigen, verkregen waarheid. Of hij nu rijk is of arm, de rebel is eigenlijk een keizer, want hij heeft de ketens van de repressieve conditionering en het maatschappelijke oordeel verbroken. Zijn hele levenswijze is rebels, niet omdat hij tegen iets of iemand vecht, maar omdat hij zijn eigen ware aard heeft ontdekt en vastbesloten is daarnaar te leven. De rebel daagt ons uit de moed te hebben om verantwoording te nemen voor wie we zijn en naar onze eigen waarheid te leven.

Lees meer...

Het pad van Isis opleiding tot Hogepriesteres

PadvanIsis

Ieder mens verlangt ernaar bezield te leven. Bezield leven houdt in dat je leeft met passie en overgave, in overeenstemming met je diepste verlangens en dromen. Bezield leven betekent dat je ja zegt tegen het leven en je tegelijk gedragen weet door een dimensie die het aardse leven overstijgt. Deze grotere dimensie is je oorsprong: het is de dimensie van je ziel. De ziel voorziet jou als mens doorlopend van inspiratie, die je bereikt via je intuïtie en je gevoel. Je ziel verlangt ernaar zich te manifesteren op aarde. Als mens verlang je naar de wijsheid en het inzicht van de ziel. Zo bezien wacht de ziel op de mens en de mens op de ziel. In het samenspel van beiden worden vreugde, inspiratie en vervulling geboren.

Lees meer...

Workshop Medicijnwiel en Totemenergie

Medicijnwielen zijn helende en rituele cirkels die in allerlei culturen worden gebruikt. Meestal worden in het medicijnwiel natuurkrachten gekozen en benut, met als doel het herstellen van de harmonie. Dit kan voor persoonlijke doeleinden zijn, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in een bepaald probleem of om antwoord te krijgen op de vragen die je hebt. Voor de indiaan heeft het woord medicijn een heel andere betekenis dan die van de westerse wereld. Medicijn betekent voor hen een krachtige energie waar je onbeperkt gebruik van kunt maken en die in alles zit en te vinden is. Het betekent ook een hogere kennis en wijsheid. Dus het medicijnwiel kun je omschrijven als de cirkel van kennis die kracht geeft en alles omvattend is.

Lees meer...

Training lichaamsbewustzijn ‘De Tempel van het Lichaam’

tempel van het lichaam

In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet of vaak veel te laat op. Het lichaam is een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en geeft de hele dag signalen af, die als we deze negeren, tot psychische en lichamelijke klachten kunnen leiden. Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie. Het lichaam is zo niet alleen een wegwijzer naar verborgen zaken die geheeld mogen worden, maar ook een Bron van kennis en wijsheid.

Lees meer...

Cursus Mindfulness

BartHeb jij last van stress? Ken jij het gevoel dat je tijd te kort komt? Dwalen jouw gedachten regelmatig af of pieker je veel? Wil jij meer van het leven genieten?Mocht je een van deze vragen met 'Ja' beantwoorden dan is een Mindfulness cursus wellicht iets voor jou.

Mindfulness is een modern jasje voor eeuwenoude technieken die je helpen om in je lijf te komen, te ontstressen, beter te kunnen genieten en in het moment te leven. Het doel van deze cursus is dat je deze technieken in je dagelijks leven gaan integreren zodat je na de cursus er de vruchten van blijft plukken.

Lees meer...

Leergang Helder Waarnemen

Isis 2

Lieve mensen, na aanleiding van mijn afstemming op de Wesak maan van afgelopen zaterdag 18 mei een nieuw bericht en een belangrijke oproep. De meesters hebben hun grote zorg uitgesproken en roepen ons op; de wereld heeft mensen nodig die hun perspectief richten naar een nieuwe toekomst. Door de situatie in de wereld nu, worden we vaak bewust én onbewust gericht op alle negativiteit in de wereld, gezamenlijk scheppen we op deze wijze onze eigen angsten steeds weer opnieuw. We hebben de mogelijkheid om het anders te doen, als we gezamenlijk onze aandacht richten op wat we wel willen met deze planeet. We dragen deze macht allemaal in ons, maar zetten deze in om onze pijn steeds weer opnieuw te manifesteren omdat we vergeten zijn hoe we kunnen scheppen. Er is recent een oproep gedaan van de zieneressen uit het verleden en de meesters van de witte broederschap om de toekomst van de aarde te veranderen, omdat door de angst en pijn van de mensheid onze toekomst nu afstevent op destructie. We zijn gezien vanuit de zieners uit het verleden;

Lees meer...

The Great Smoking Mirror

Smoking mirror 2Is een filosofie die in bijna alle inheemse culturen in een of andere vorm bestaat. Het is een metafoor voor de illusie van afgescheidenheid. Het is een sjamanistische inwijding en het is een van de meest lastige. Want wanneer je naar de Grote Roken Spiegel gaat, zie je een weerspiegeling van een aspect van je bewustzijn dat om wat voor reden dan ook afgescheiden is. Stukken die je afwijst en demoniseert in jezelf of in de buiten wereld. Dat doen we om het zorgvuldig geconstrueerde beeld dat we van ons zelf hebben gemaakt in stand te kunnen houden. De spiegel nodigt je uit omdat los te laten en in dialoog te gaan met die stukken.

Lees meer...

Zelfkennis.jpg

Podcasts

Isabella2

Isabella Sophia directrice Ananta opleidingen geeft in een aantal podcasts informatie over de opleiding en uitleg over een aantal basisprincipes van de opleiding.

logo youtubelogo ituneslogo spotifylogo soundcloud