Pad van Lilith

De uitnodiging voor elke vrouw op de planeet is om je licht terug te vinden en al je gebroken facetten weer tot één geheel te maken, zodat je de Godin die je ooit bent geweest opnieuw kan belichamen om zo je plek in de zon weer in te nemen. Het vraagt moed om in jezelf af te dalen waarbij je alles in jezelf in waarheid ontmoet, zo wordt je licht opnieuw in het donker geboren. De reis die hier voor nodig is is het weer versterken van je eigenwaarde, liefde en je zelfbeeld.

Lilith is de verharding in iedere vrouw, ze heeft ons geholpen, om ons staande te houden, om te overleven en om te krijgen wat we nodig hebben. Ze is ons beschermingsmechanisme en ons overlevinsinstinct. We zijn daarom de wereld om ons heen gaan manipuleren, vanuit onze onveiligheid, zonder dat we daar vaak nog bewustzijn op hebben. Het andere gezicht van Lilith is de Eva energie, waarin we hebben geleerd om onszelf aan te passen en concessies te doen. Wannneer we deze twee vrouwen in onszelf kunnen samenbrengen ontstaat er zachtheid waar we hard zijn geworden en kan ware kracht omhoog komen waar we ons zijn gaan aanpassen.

De onderdrukte verlangens, de ontkenning van onze lust en de woede die in iedere vrouw sluimert en uitbreekt op die momenten dat we er moeten staan, kan zich gaan uiten in een minderwaardigheidsgevoel, aangepast gedrag, vergelijken, illusies, de schijn ophouden, strijd aangaan met je zusters (die alle kanten van jezelf vertegenwoordigen) en oordeel naar mannen. Het vraagt om verzachting, met mildheid kijken naar jezelf en de ander. Ware kracht gaat over je kwetsbaarheid toelaten waarin je kunt uit reiken naar de ander in plaats van alles alleen te doen. De weerstand en pijn die je hierin tegen komt hoort bij het verleden. In het toelaten daarvan, laat je los en geef je jezelf de kans om weer beschikbaar te worden en liefde te ontvangen.

Van oorsprong is Lilith een Godin met zonnekracht. Zij vertegenwoordigt je scheppingskracht en je seksuele energie is hier de motor van. Ze is de verbindende factor tussen adem (Adam) en het lichaam (Eva), en brengt deze samen. Door je eigen vrouwelijke energie op te schonen en je mannelijke energie te ontmoeten, kunnen deze samen komen in liefde. Mannen hebben licht nodig om tot leven te komen en vrouwen hebben leven nodig om te kunnen stralen. Seksuele energie herstelt de verbinding tussen alle facetten van jou en je mannelijke delen.

Je kunt oude kennis en wijsheid verwachten vanuit de oorspronkelijke priesteressen en godinnen culturen, seksualiteit en het sjamanisme, waarbij lichaamswerk een verbindende factor is. Integriteit, transparantie en waarheid zijn belangrijke waarden in deze reis. Vanuit de bereidheid om te kijken waar je de schepper bent van je eigen werkelijkheid en het toestaan van je eigen verlangens kom je uit bij je ware essentie.

Dit pad is een doorlopende reis van 1 dag in de maand; jij bepaald zelf hoe ver en hoe diep je wilt gaan en wanneer de reis voor jou klaar is. Iedere dag is een afgeronde dag, je schrijft je per keer in voor in voor 12 dagen.

 

Trainers: Willeke Huijsmans & Denise Nekhbet

Lesdagen zijn op donderdag: 8 juni, 6 juli, 14 september, 12 oktober, 2 november, 30 november, 21 december, 18 januari, 22 februari, 21 maart, 25 april & 23 mei

Investering: €136,- per dag.
* Prijzen onder voorbehoud van inflatiecorrectie

Meer informatie of je opgeven? Neem contact op via het contactformulier

het pad van lilith soest ananta opleidingen

© Ananta opleidingen 2023 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden