De grootste rijkdom is gezondheid

Dit is een uitspraak vanVergillius waar ik me helemaal in kan vinden, omdat ik in mijn jeugd regelmatig ziek was. Ik heb met vallen en opstaan mogen ontdekken dat mijn lichaam een verbazingwekkend natuurlijk vermogen heeft tot zelf genezing. Door o.a. gebruik te maken van natuurlijke voeding, lichaamsgerichte oefeningen en te leren genieten van het leven, genas ik supersnel. Gezondheid is m.i. ons geboorterecht  Wij kunnen onze zelf genezende kracht versterken en daarmee een lang en gezond leven leiden, mits we luisteren naar de signalen van ons lichaam. Ik wil je graag inspireren en aanmoedigen om deze signalen te leren herkennen en erkennen om  daarin je eigen weg te vinden en voor jezelf te onderzoeken wat voor jou werkt.

Na de middelbare school heb ik eerst een aantal jaren gewerkt als doktersassistente bij diverse artsen.  Toen ik in aanraking kwam met natuurvoeding werd ik me bewust dat gezondheid iets is waar we zelf verantwoordelijk voor zijn. Voor het eerst leerde ik kijken naar de mens als geheel. Ik werd vervolgens franchisenemer in een van de eerste natuurvoedingswinkels in Nederland. Daarnaast  ben ik een studie sociale wetenschappen begonnen. Wat beweegt mensen om te doen wat ze doen?  Specifiek de vakken sociologie, psychologie, filosofie inspireerde me om vanuit een holistisch principe naar de mens als geheel te kijken. Via diverse banen en een flinke burn-out belandde ik uiteindelijk echt op mijn plek bij Ananta.  Ik heb de 4 jarige opleiding tot holistisch coach en therapeut als een ontdekkingstocht ervaren waardoor ik nog meer begreep waar het leven over gaat. Het was het begin van een reis naar binnen, het leren houden van mezelf, mijn lichaam en steeds meer te ontdekken wie ik ben en wat ik hier op aarde kom doen.

Binnen Ananta, ben ik werkzaam als docent toegepaste medische basiskennis. Binnen dit vak kijken we verder dan alleen de kennis over de botten, spieren, organen en weefsels. We zeggen wel eens: gezond van lichaam en geest zijn, maar hoe beïnvloeden die elkaar? Hoe verhouden de verschillende organen zich tot je emotionele gesteldheid? Dit komt ook terug in onze taal:, zoals “iets op je lever hebben”, “je gal spuwen” of “dat is informatie die moeilijk te verteren is”. En op het moment dat de balans verstoord raakt, krijgen we fysieke klachten. Dan kunnen we alleen de klachten behandelen, maar op het moment dat we helder hebben hoe ons gedrag, denkpatronen, gevoelsleven, omgeving en eetpatronen ons lichaam beïnvloeden, kunnen we ook de oorzaak van de klachten bij de wortel aanpakken om zo geest en lichaam weer in balans te brengen. Op dat moment spreek je het zelf helend vermogen van het lichaam aan en leer je jezelf en daarmee je lichaam steeds beter kennen.

Mijn passie is om mensen bewuster te maken van hun lichaam. Naast het lesgeven ben ik yogatherapeut en coach en geniet ik volop van wandelen in de natuur met mijn dochter en vrienden, lezen, yoga, mijn huis, tuin en natuurlijk mijn kat!