Ken jezelf, heel jezelf, word jezelf

21 september 2024 start de eerst volgende groep.

Deze leergang is gericht op het praktisch ervaren en toepassen van natuurgeneeskunde in de meest breedste zin van het woord. Wij zijn onderdeel van de natuur en door de verbinding met onze eigen natuur te herstellen kunnen we weer gaan leven wie we bedoelt waren te zijn. Vanuit onze visie vinden we het belangrijk dat het zelfhelend vermogen van de mens centraal staat, evenals de wisselwerking tussen lichaam en geest en de interactie tussen de mens en zijn omgeving en dat begint bij jezelf. Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper, want een klacht betekent dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou.  Als je op deze wijze luistert naar je lichaam, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger.

In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet, of vaak te laat op, met als gevolg dat ons lichaam een opslagplek is geworden van oude emoties, trauma’s en weggestopte pijn. Ooit leefden mensen in verbinding met de wijsheid, kracht en energie van de natuur, ze wisten hoe ze konden samenwerken met kruiden, planten en het lichaam om zichzelf gezond te houden en te helen.

Om jezelf weer gezond te maken vraagt je lichaam om transformatie, maar we willen natuurlijk liever niet opnieuw door de pijn van ons verleden heen. Het gevolg is dat we dan soms jarenlang rondlopen met ‘vage’ klachten zonder dat er iets veranderd. Steeds vaker ervaren we ook dat de huidige manier van behandelen gericht is op klachten verhelpen, in plaats van de werkelijke oorzaak aan te pakken. Velen van ons zijn dus op zoek naar een nieuwe manier van herstel.

Wat kan ik praktisch verwachten? Voorafgaand aan de training heb je een kennismakingsgesprek met een van de docenten, daarbij kijk je samen met de docent wat jouw verlangens zijn en hoe je de jaartraining kunt inzetten om op mentaal, emotioneel en/of fysiek niveau in balans te komen. Dit verlangen neem je gedurende het jaar mee in alles lessen, zodat je alle tools die je krijgt kan integreren afgestemd op jouw persoonlijke verlangen. Daarnaast krijg je een afgestemd advies vanuit de natuurgeneeskunde om jouw helingsproces komend jaar verder te ondersteunen.

In deze training van 15 lesdagen bieden we 6 vakgebieden die elkaar ondersteunen en verrijken in het activeren van het zelfhelend vermogen van je lichaam. Ze bieden de gelegenheid om via de verschillende invalshoeken te helen van de eigen persoon door het begrijpen van de eigen thema’s, angsten, schaduwkanten, maar ook het leren kennen van de eigen talenten en kwaliteiten.  

De 6 vakgebieden hebben allen het lichaam als ingang om tot inzicht, bewustwording en heling te komen. Via regressietherapie leer je de weg naar binnen te gaan. Je ervaart hoe je dit doet, herstelt de verbinding met jezelf en ontmoet je eigen binnenwereld.  

Binnen het vak taal van je lichaam ga je via systemisch werk aan de slag met het inzichtelijk krijgen van de kern van een klacht om vanuit daar naar je verlangen te bewegen. Een opstelling met je lichaam als centrum.  

De meridiaanleer wordt als lichaamsgerichte therapie ingebracht. Hierin staat het aanraken van de accupressuurpunten centraal. Daarbij wordt het proces van opschonen en vitaliseren ondersteunt met oefeningen uit het emotioneel lichaams- en ademwerk.  

Tijdens de lessen chakra psychologie maak je kennis met energiewerk. We besteden aandacht aan het bouwen van een fundament in jezelf en het (weer) opbouwen van vertrouwen in het zelf. Vanuit een stevige basis kan een nieuwe uitkomst ontstaan.  

Kruiden en plantenleer zijn complementair aan de heling. Ervaring opdoen met de herstellende ondersteuning en het zelfhelend vermogen, het activeren van welbevinden. Het vult aan, herstelt en voedt. Een plant zet licht om naar leven, dat kunnen onze cellen ook, maar hoe doe je dat? 

Het vak integratie biedt je zoals de naam al zegt tools om datgene wat je in de lesdagen leert verder in je leven te integreren. Zodat je na dit jaar een blijvende positieve verandering in jezelf hebt gecreerd.  

Tussentijds is er contact met de mentor, heb je een 4e jaars hbo student als buddy voor ondersteuning als je daar behoefte aan hebt en krijg je een persoonlijk advies voor ondersteuning van je gezondheid.  

 

Docenten aan deze leergang zijn;

Isabella Sophia: Regressie therapie

Denise Nekhbet; Chakra psychologie

Arnoud van der Kolk; Taal van het lichaam via systemisch werk

Inge Septer; Integratie

Katerina Poposka; Lichaamsgerichte therapie & meridianenleer

Docent volgt; Praktische toepassing fytotherapie

Groepsgroote minimaal 8 maximaal 12 studenten.

De volgende groep start zaterdag 21 september 2024 en lesdagen zijn op vrijdag en zaterdag.

2024: vrijdag 27 september, vrijdag 4 oktober, vrijdag 25 oktober, zaterdag 16 november, zaterdag 30 november, zaterdag 14 december, vrijdag 17 januari 2024 

2025: vrijdag 31 januari, vrijdag 14 februari, vrijdag 28 februari, vrijdag 14 maart, zaterdag 5 april, vrijdag 11 april, vrijdag 2 mei, vrijdag 16 mei 2025 

Investering:2315,00 voor de gehele training, dit is inclusief een eerste Raymedy meting. Als je per maand wil betalen komen er €75,00 administratiekosten bij.

* Prijzen onder voorbehoud van inflatiecorrectie

 

Natuurgeneeskunde, jaartraining, opleiding, soest, midden nederland

Meer informatie

Meer informatie of je opgeven? Neem contact op via het contactformulier 

© Ananta opleidingen 2023 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden