Ken jezelf, heel jezelf, word jezelf

22 september 2023 start de eerst volgende groep.

Deze jaartraining voor Natuurgeneeskunde is gericht op het praktisch ervaren en toepassen van natuurgeneeskunde in de meest breedste zin van het woord. Vanuit onze visie vinden we het namelijk belangrijk dat het zelfhelend vermogen van de mens centraal staat, evenals de wisselwerking tussen lichaam en geest en de interactie tussen de mens en zijn omgeving en dat begint bij jezelf

In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet, of vaak te laat op, met als gevolg dat ons lichaam een opslagplek is geworden van oude emoties, trauma’s en weggestopte pijn. Ooit leefden mensen in verbinding met de wijsheid, kracht en energie van de natuur, ze wisten hoe ze konden samenwerken met kruiden, planten en het lichaam om zichzelf gezond te houden en te helen.

Om jezelf weer gezond te maken vraagt je lichaam dus om transformatie, maar we willen natuurlijk liever niet opnieuw door de pijn van ons verleden heen. Het gevolg is dat we dan soms jarenlang rondlopen met ‘vage’ klachten zonder dat er iets veranderd. Steeds vaker ervaren we ook dat de huidige manier van behandelen gericht is op klachten verhelpen, in plaats van de werkelijke oorzaak aan te pakken. Velen van ons zijn dus op zoek naar een nieuwe manier van herstel.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper, want een klacht betekent dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou.  Als je op deze wijze luistert naar je lichaam, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger.

Voel je ook dat dit de tijd is om het anders te doen?

Deze leergang is gericht op zelf doen en ervaren, zodat je alles wat je leert ook direct kunt integreren in je dagelijkse leven. In deze jaartraining wordt oude kennis, vanuit de oosterse én westerse natuurgeneeskunde ingezet; zo ontstaat nieuwe wijsheid.

Hoe werkt dat praktisch gezien? Voorafgaand aan de training heb je een kennismakingsgesprek met een van de docenten, daarbij kijk je samen met de docent wat jouw verlangens zijn en hoe je de jaartraining kunt inzetten om op mentaal, emotioneel en/of fysiek in balans te komen. Dit verlangen neem je gedurende het jaar mee om alle tools die je krijgt direct toe te passen. Daarnaast krijg je een persoonlijk afgestemd advies om jouw helingsproces komend jaar verder te ondersteunen.

Deze jaartraining van 15 dagen bestaat uit het eerste jaar van de Hbo-opleiding voor natuurgeneeskunde en is gericht op het oriënteren op de verschillende vakgebieden en biedt de gelegenheid om een begin te maken met het helen van de eigen persoon door het begrijpen van de eigen thema’s, angsten, schaduwkanten, maar ook het leren kennen van de eigen talenten en kwaliteiten.

 

Docenten aan deze leergang zijn;

Oona Nijland; praktische toepassing natuurgeneeskunde en kruidengeneeskunde
Denise Nekhbet; lichaamswerk en meridianenleer
Inge Septer; toepassing en integratie in je dagelijkse leven
Arnoud van der Kolk; taal van het lichaam en hoe heel je jezelf

De volgende groep start 22 september 2023

Groepsgroote minimaal 8 maximaal 12 studenten.

Lesdagen:
22 september, 13 oktober, 27 oktober, 17 november, 1 december, 12 januari, 26 januari, 16 februari, 1 maart, 15 maart, 5 april, 19 april, 17 mei, 7 juni, 28 juni

 

Kosten zijn €136,00 per lesdag, dat is voor 15 dagen; €2040,00
* Prijzen onder voorbehoud van inflatiecorrectie

 

Natuurgeneeskunde, jaartraining, opleiding, soest, midden nederland

Meer informatie

Meer informatie of je opgeven? Neem contact op via het contactformulier 

© Ananta opleidingen 2023 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden