Inge Septer

You live where your attention is

Deze quote doorgronden ervaar ik als een groot geschenk. We weten vaak wel dat we zelf kunnen kiezen waar we onze aandacht op richten, want wat je aandacht geeft groeit. Toch maakt dit weten lang niet altijd dat we ook bewust kiezen om de aandacht daar te brengen waar we zouden willen zijn.

Mijn aandacht is lange tijd gericht geweest op denken, analyseren en nog eens overdenken. Ik verslond boeken over hoe we onszelf kunnen worden en verzamelde zo de nodige kennis.  Zelfbewustzijn bleef echter een concept voor mij, tot ik leerde hoe ik mijn aandacht kan verleggen naar de stilte in mezelf en er steeds weer bewust voor kan kiezen: in de stilte, het nu, aanwezig zijn. Je er weer van bewust worden dat je de stilte altijd met je meedraagt, en dat je kunt kiezen, zul je als een rode draad terugvinden binnen mijn lessen integratie. Om in de stilte je pure zelf weer te ontmoeten, wat vol verwondering en vertrouwen in het leven staat, zorgeloos en lichtvoetig.

De nog in ons aanwezige collectieve, genetische en DNA blokkades steken soms de kop nog op, met allerlei gedachtespinsels, onrust en emoties tot gevolg. Door het geleerde uit de verschillende vakgebieden samen te integreren leer je de tools om ook weer uit de verdichting van deze gedachten en emoties te stappen en waarnemer te zijn. Hierdoor neemt het je niet meer in bezit en kun je het laten zijn zoals het is. Om elke keer opnieuw te ontdekken dat wat er in de weg lijkt te zitten vanzelf weer afneemt en dat licht, liefde en vreugde toeneemt.

Mijn achtergrond:
Na afronding van de SPH in 1998 ben ik werkzaam geweest binnen verschillende facetten van de (jeugd)hulpverlening en de re-integratie begeleiding. Momenteel werk ik mee binnen een driejarig ontwikkelingstraject in wonen, studeren en werken voor jongeren met een begeleidingsvraag. 

Sinds 2001 volg ik verscheidene verdiepende, op ervaring gerichte, opleidingen, cursussen en workshops gericht op zelfbewustzijn, waaronder de 4 jarige opleiding bij Ananta (2006-2010), gevolgd door diverse jaartrainingen. Sinds 2015 ben ik als docent met Ananta verbonden.

In mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden. Ik wandel graag (met de honden) in het bos en ga regelmatig met vrienden samen op fiets- en wandel vakanties. Soms combineren we dit met een paar dagen rotsklimmen. Verder kook en bak ik met plezier, lees ik nog steeds graag een goed boek en beoefen ik dagelijks ascension meditatie.

 Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

 

© Ananta opleidingen 2022 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden