Het mysterie van het leven

De meesten van ons zijn op zoek, we voelen een diep verlangen in ons zelf, soms zelfs een leegte waar we geen woorden voor hebben en die we ook niet altijd kunnen verklaren. We gaan daar ieder op onze eigen wijze mee om. Vaak stoppen we dat verlangen diep weg, of zoeken manieren om de leegte niet te hoeven voelen. Maar er is altijd wel een moment dat het leven ons uitdaagt, op de deur klopt, zodat we niet langer om de uitnodiging heen kunnen en ons verlangen mogen gaan onderzoeken en vormgeven. Want zouden we niet allemaal diep van binnen, graag ons eigen leven willen vormgeven, een andere wereld willen creëren? Een die past bij de droom die we koesteren, een wereld die we werkelijk willen nalaten aan onze kinderen. Wat zou jij doen als dat mogelijk is?

We kennen de meeste uitspraken wel; verantwoordelijkheid nemen, verbeter de wereld, begin bij jezelf, of wordt de verandering die je daarbuiten wilt zien.

Wat als er wegwijzers zijn, gewoon zichtbaar iedere dag in je leven, maar die je niet meer herkent? Wat als je die zou kunnen leren en toepassen op een makkelijke en leuke manier? Wat als het leven veel eenvoudiger is dan je altijd dacht?

Deze training gaat over jouw, ons, onze mensheid, hoe we onze richting en kracht ergens zijn kwijtgeraakt en hoe we deze weer terug kunnen vinden. Dit begint bij onszelf, want als een ieder van ons bereid is tot vernieuwing, vernieuwt de omgeving vanzelf met ons mee. Het vraagt dat we leren luisteren naar onze diepste wensen en ze ten uitvoer gaan brengen. We weten allang dat we het anders willen, maar het oude houdt ons nog in zijn greep. Het oude verdwijnt, en dat doet soms pijn, maar wees er dankbaar voor, want we kunnen nu worden wie altijd hebben willen zijn.

Deze training gaat ook over het leven en de vrijheid en mogelijkheid om jouw leven in te richten zoals jij het wilt. Het kan ontdekt worden in het hier en nu, want het is altijd in ons, in stilte wachtend op de ontdekking ervan, om ons de weg terug naar huis en onze eigen goddelijkheid te tonen. Als je inzicht wilt in jezelf: in wie je bent, als je duidelijkheid wilt over je sterke kanten, je mogelijkheden en wellicht zelfs in wat je ‘het reisdoel’ in je leven zou kunnen noemen. Als je een manier zoekt om je leven vorm te geven zoals jij het hebben wilt: een leven vol vervulling waarin je verwezenlijkt wat jij belangrijk vindt. Als je je wilt verdiepen, meer wilt weten, meer wilt doen, dan is deze training écht iets voor jou.

De training is gericht op zelf voelen, ervaren en leren, zodat hetgeen je aan kennis en praktische zaken wordt aangereikt makkelijk te integreren is in je dagelijkse leven. We werken met de mysteries van het leven zoals ze al eeuwen lang aangereikt worden. Niet bedoelt om verborgen te blijven of alleen maar beschikbaar voor ingewijden. Het mysterie van het leven is er voor ons allemaal, en de wijsheid ervan is nog steeds beschikbaar maar weggestopt in je eigen wezen. Je hebt alleen wat sleutels nodig om daar te komen, niet ingewikkeld of verbonden aan ingewikkelde processen of inwijdingen.

Onze intentie is namelijk om het mysterie, uit het mysterie te halen

Docenten: Isabella Sophia en Willeke Ozira Huijsmans

© Ananta opleidingen 2023 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden