Chakra Initiatiereis

In deze reeks van initiaties wordt er per dag een chakra geopend, getransformeerd en uitgelijnd op de andere chakra’s.  Als alle 7 chakra zijn getransformeerd dan is er op de 8e dag een bijzonder ritueel, wat we de opening van het hart van intentie noemen en dat verbind je met het eenheidsbewustzijn van je hart. Dat gebeurt middels een sjamanistische reis in het medicijn.

1e chakra van angst naar leven

Zodra het eerste chakra minder functioneert merk je dat in je levenskracht en het plezier van op aarde zijn. Dat uit zich in allerlei angsten en tekorten die zich dan door fixatie gaan vastzetten. In deze dag kijk je je angsten aan, ziet hoe ze je hebben gediend en wat ze je hebben gekost en dan is het tijd om er afscheid van te nemen. Zo ontstaat er een nieuwe basis en fundament, gebaseerd op veiligheid en vertrouwen.

2e chakra van schaamte naar genieten

Door schaamte beperken we onze levenskracht met als gevolg dat we niet meer vrijuit kunnen genieten. We verliezen zo de verbinding met wat we diep in onszelf écht verlangen en waar onze passie naar uit gaat.  We passen ons aan en doen concessies aan onszelf met als gevolg  dat we onszelf verliezen in allerlei eisen en klachten van het bestaan, waar we ons vervolgens weer voor schamen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel waar het moeilijk is om uit te ontsnappen, zeker als schaamte verbonden is met schuld. In deze dag verbinden we ons weer met onze dieper liggende verlangens, gaan ermee in de ervaring zodat er inzicht, vertrouwen en heling ontstaat, waardoor er weer ruimte komt om schaamteloos te genieten.

3e chakra van schuld naar stralen

Als het verlangen dusdanig beperkt wordt door schuld, kan je levenskracht niet verder  stromen en wordt vastgezet. Dat heeft als gevolg dat we ons leven gaan controleren of we haken juist af en worden dan als het ware een speelbal van het lot, waardoor we ons slachtoffer voelen. Vanuit je ware essentie ontstaat dan schuld omdat je niet je hoogste vervulling leeft. Pas als je in je eigen kracht en onafhankelijkheid kunt staan, kun je je eigen wil weer ervaren en deze weer afstemmen op je Hogere Zelf.

4e chakra van verdriet naar Liefde

Het hart verbind alles met alles en is verbonden met je oorspronkelijke bewustzijn. Vaak is ons hart afgesloten door onze gekwetste gevoelens, verraad en gemiste kansen, waardoor we het vertrouwen in het leven kwijt zijn geraakt en we in dualiteit vast zijn komen te zitten. Dat gevoel maakt dat we verlangen naar een andere tijd en een andere plek, waardoor we nooit aanwezig zijn in het moment. De kracht van je hart is om beide kanten van jezelf, die in strijd zijn met elkaar, weer te verbinden met (eigen)liefde. Door te vergeven en te helen maken we ruimte voor het onbekommerde in ons dat altijd fris is. Waardoor je weer onbezorgd als een kind in het nu kan zijn.

5e chakra van leugens naar expressie/authenticiteit

Door geen uitdrukking te geven aan het verlangen van je hart en ziel, beperk je jezelf op een dagelijkse basis en houdt je je staande met leugentjes voor best wil en vergiftig je jezelf met gebroken dromen. Je gaat leven vanuit de controle van je hoofd en sluit zo jezelf van je lichaam en de pijn van je niet geleefde verlangen af. Met als gevolg dat je een illusie leeft en niet de werkelijkheid die zou kunnen zijn in verbinding met je essentie. In deze dag verbinden we je hoofd weer met je hart en je buik, voorbij de pijn, naar je oorspronkelijke verlangen, zodat je weer expressie geeft aan je authentieke Zelf.

6e chakra van illusie naar waarheid

Door opvoeding en maatschappij wordt je de illusie bijgebracht van wat een nuttig en aards bestaan inhoudt en niet wat je werkelijk bent, waardoor je zelfbeeld verstoort raakt. Dit kan je je hele leven een gevoel geven van niet goed genoeg te zijn. Hierdoor zou je bijna geloven dat dit alles is wat er is en dat dit is wat je bent. In deze dag brengen we de  energie omhoog naar dit chakra, voorbij de dagdromen en illusies en verbonden met je wezenlijke verlangen. Dan worden onze visioenen wakker en slaan we de vleugels van onze mogelijkheden uit om vorm te geven aan het leven zoals het bedoelt was te zijn.

7e chakra van gehechtheid naar transcendentie

In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. Het lichaam is echter een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en wijst ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie. In deze dag verbinden we onze geest weer met ons lichaam. Alles wat je ooit daarbuiten hebt gezocht was al die tijd al in jezelf aanwezig. Je lijf is de sleutel naar de hemel op aarde en op deze dag mag je thuiskomen bij jezelf in jezelf.

8e dag de opening van het hart van intentie

Als alle chakra’s geopend zijn en uitgebalanceerd op elkaar,  ontstaat er ruimte om je realiseren wat je wezenlijke aard is; schepper van je eigen werkelijkheid. Je mag je bewust worden van je dieper liggende intenties en besluiten om die te omarmen en daar verantwoordelijkheid voor te gaan dragen. Van daar uit kun je gaan manifesteren van wie je werkelijk bent. We doen dit middels een sjamanistische reis in het medicijn, waardoor je voorbij je ego en controlemechanismen gaat en contact kunt maken met je werkelijke Zijn. Een glimp van wie je werkelijk bent is al genoeg om je leven een positieve en vervullende richting te geven.

 

Docent: Isabella Sophia

© Ananta opleidingen 2023 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden