Bhart Nijland

Wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien.

Deze quote van Mahatma Gandhi vind ik een geschenk aan de maatschappij waarin we momenteel leven. Het is hoopvol, het nodigt uit tot eigen verantwoordelijkheid voor je leven, en het geeft aan dat jij je leven kan vormgeven zoals jij dat van binnen wilt. Om zelf invulling te geven aan deze wijsheid wil ik mezelf blijven ontwikkelen, eerlijk zijn over mijn levenswandel en open staan voor de visie van anderen. Al deze zaken neem ik ook mee als docent lichaamsgerichte therapie.

Na mijn middelbare school heb ik een studie toerisme gedaan. Ik heb jaren als reisbegeleider in binnen- en buitenland gewerkt. Dit heb ik afgewisseld met werk in verschillende horeca zaken. Het raakvlak tussen al deze bezigheden is dat ik me graag onder mensen begeef en ik erg geïnteresseerd ben in wat de ander beweegt in zijn of haar leven. Nadeel van het werk in horeca en toerisme is dat er voor mij te weinig diepgang in het contact was.

Voor verdere verdieping in mijn leven heb ik gekozen om de HBO opleiding tot holistisch coach/therapeut bij Ananta te doen. Dat heeft me steeds dichter gebracht bij wat ik graag wil; werken met mensen op zielsniveau. Dat doe ik door mensen individueel en in groepen,  (met name mannen) te begeleiden in de vorm van adem coaching en mindfulness trainingen. Daarnaast ben ik ook docent lichaamsgerichte therapie bij Ananta.

Een belangrijk instrument in mijn reis naar worden wie ik graag wil zijn, is mijn lichaam. In mijn kindertijd heb ik geleerd alles vanuit mijn hoofd te beredeneren, en daardoor had ik bijna het contact met mijn lichaam verloren. Mijn zintuigen, mijn ademhaling, mijn voelen  en het fysieke bewustzijn op mijn lichaam hebben me veel rust gebracht en me geholpen aanwezig te zijn op aarde. Dat wil ik graag doorgeven.

Ook in mijn vrije tijd, houd ik me graag bezig met mijn lichaam.  Ik sport graag; zwemmen, hardlopen en vooral wielrennen. Dit kan ik mooi combineren met het feit dat ik gelukkig wordt van in de natuur zijn. Als ik binnen ben, haal ik veel energie uit mediteren, ademhalen, yoga en lezen. En uit het fijne samen zijn met m’n broeders, zusters en vrienden. Een andere grote hobby van me is tijd doorbrengen met mijn vrouw Oona, waarmee ik samenwoon in Amersfoort.

© Ananta opleidingen 2020 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden