Arnoud van der Kolk

Beter worden van je ziekte

Ik heb in mijn leven met diverse stevige ziektebeelden gedeald: burn-out, depressie en diabetes type 1. In de eerste 35 jaar ging ik daarmee om zoals de meeste mensen dat doen: symptoombestrijding, het niet echt aangaan en proberen te leven alsof het er niet is. Gelukkig heb ik op een bepaald moment de uitnodiging gekregen een ander pad te gaan bewandelen. Ik ging op zoek naar: waarom ben ik ziek? Waarom heb ik die diabetes ziekte eigenlijk? Wat wil het mij vertellen of laten zien?

Die ontdekkingsreis heeft mij een aantal ongezonde en onnatuurlijke patronen in mijn systeem laten zien. En de verlangens die daaronder zitten. Dat was niet compleet nieuw, maar dat mijn lichaam me dit liefdevol spiegelde bracht het dichterbij dan ooit. Bovendien ging ik scherper zien wat wel en niet natuurlijk en gezond was. Ik kon hierdoor naar de oorsprong van deze patronen gaan, om die te omarmen en helen. Hierdoor wordt ik, dankzij mijn ziekte,  steeds gezonder, gelukkiger en meer mezelf te worden. Dat is beter worden van je ziekte.

Als holistisch coach/ therapeut begeleid ik mensen met ziekte of langdurige fysieke klachten om te ontdekken wat de boodschap van hun ziekte of klacht is, is en hoe ze met die boodschap hun leven mooier kunnen maken. Daarbij werk ik vanuit de psychosomatische kijk op mensen en het lichaam: de geest (of ziel) drukt zich uit in het lichaam. Toegepast op je ziekte of klachten: hoe drukt je ziekte uit wat er in je geest of ziel leeft? Daarbij blijkt dat ziektes en langdurige fysieke klachten vaak verbonden zijn met de dieperliggende levensthema’s of zielsmissie van een persoon. Je lichaam helpt je, ook via ziekte, te worden wie je bent.

Bij Ananta geef ik het vak Taal van het Lichaam.

meer info over mijn manier van werken vind je:  arnoudvanderkolk.nl 

opleiding natuurgeneeskunde ananta soest kruidengeneeskunde meridianen eenheid

© Ananta opleidingen 2023 | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden