Ananta opleidingen

Training lichaamsbewustzijn ‘De Tempel van het Lichaam’

tempel van het lichaam 1In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet of vaak veel te laat op. Het lichaam is een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en geeft de hele dag signalen af, die als we deze negeren, tot psychische en lichamelijke klachten kunnen leiden. Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie.

 

Het lichaam is zo niet alleen een wegwijzer naar verborgen zaken die geheeld mogen worden, maar ook een Bron van kennis en wijsheid. Als we weer leren luisteren naar de stem van ons lichaam dan komen we in contact met de wonderbaarlijke intelligentie van ons lichaam, naast het grote zelf herstellend vermogen van ons lijf en onze dieperliggende gevoelens en verlangens.

Door je meer bewust te worden van je lichaam en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, wordt in balans blijven, grenzen stellen of keuzes maken een stuk eenvoudiger. Een goed zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn gaan meestal samen.

Je kunt veel effectiever omgaan met stressvolle situaties omdat  je je meer bewust wordt van je eigen grenzen. Je leert jezelf steeds beter kennen en krijgt zo meer zelfinzicht waardoor je veel bewuster richting kunt geven aan je leven. Daarnaast is het zo, dat hoe meer lichaamsbewustzijn je ontwikkelt hoe beter de communicatie wordt met jezelf en in interactie met je omgeving, want het grootste gedeelte van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal.

Achtergrond
Deze leergang is vorm gegeven naar het model van de mysteriescholen in het oude Egypte. Deze scholen waren verbonden met de tempels en iedere school had zijn eigen thematiek. Studenten kregen op de mysterieschool kennis aangereikt maar werden vooral uitgedaagd deze kennis te integreren en toe te passen in hun dagelijks leven. Ananta is verbonden met de Tempel van Luxor, bekend als de Tempel van het Lichaam.

Binnen deze leergang wordt er gewerkt met kennis uit de TCM (Traditional Chinese Meridiaan leer), het Chakrasysteem, Tantra, Tao en Sjamanisme. De 12 hoofdmeridianen worden behandeld en tijdens de lesdagen leer je om met deze meridianen te werken en wordt je je bewust van de vele diepten en lagen die er in je lichaam aanwezig zijn en hoe je die op eenvoudige wijze kunt helen en bewust worden. De eenvoud van het contact met je lichaam op deze wijze is voor veel studenten een compleet nieuwe ervaring!

Feedback van onze deelnemers:

"Wat mij het meest (aan)raakt in de vorm waarin deze leergang wordt gegeven is de kracht van subtiliteit, Less is More. Door tijd te nemen, rust en ruimte in te brengen en met een subtiele interventie te werken, tot diepe ontspanning komen op celniveau. Deze leergang doet me het zelf helende vermogen van mijn lichaam herontdekken, gaat voorbij aan mijn mind en brengt mij, naast de ontspanning op steeds diepere lagen in mijn lichaam, vreugde in lichaamswerk."

De relatie tussen de punten en wat ik in het dagelijks leven tegenkom, krijgt op deze manier meer verbinding, meer ’zichtbare’ lijntjes voor me. Ik weet inmiddels van alle andere lessen, dat ik de kennis en bewustwording meeneem in alles wat ik doe.

De vaak – letterlijke- verwijzingen in ons taalgebruik blijven me verbazen: hoeveel wijsheid zit daar al in. Die wijsheid hadden we dus al (en nog veel meer in oudere tijden) en is nog steeds zichtbaar in onze taal, maar we verstaan het niet meer. Door deze lessen krijg ik die wijsheid weer ter beschikking. Dat voelt fijn.

Trainer; Isabella Sophia

Data: 10 april, 8 mei, 12 juni, 3 juli, augustus vakantie, 4 september,

9 oktober, 6 november, 4 december 2019 en 8 jan, 12 febr. 11 mrt en 8 april 2020

Plaats: Ananta Opleidingen Koningsweg 29 in Soest Tijden: 9:30 tot 17:00 uur

Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 10 Kosten € 111 per dag

Opgave via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon; 035-7512030

 

Activiteiten